Wat heb je nodig? (voor 2 tot 4 pers.)
olijfolie
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 gele wortelen, geschild en in plakjes gesneden
1 eetlepel geelwortel (kurkuma)
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1/2e theelepel chilivlokken
1/2e theelepel fijngemalen cayennepeper
2 tomaten, fijngehakt
400 ml. groentebouillon
1 kop rode linzen (100 gram)
200 gram fijngesneden boerenkool
zout en peper
Wat te doen?
verhit de olie in een diepe pan. Voeg de ui en de knoflook toe en roerbak 4 minuten. Daarna kunnen de wortelen erbij en roerbank nog 6 minuten. Vervolgens bestrooi je de wortelen met alle kruiden en roerbak je het geheel 2 minuten. Roer de tomaten erdoor en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en voeg de linzen toe. Draai het vuur laag en laat de linzen langzaam garen. Als laatste roer je de boerenkool erdoor en laat nog twee minuten koken. Schep de stoof in een kom met wat rijst en smullen maar!
Reactie schrijven