Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)
1 ui, fijngesnipperd
1 grote broccoli, in roosjes verdeeld en de stam geschild en in reepjes gesneden
1 grote winterwortel, geschil en in blokjes gesneden
750 ml. groentebouillon
1 theelepel limoenschil, in reepjes gesneden (zest)
2 eetlepels limoensap
1 blik kokosmelk
een handvol oesterzwammen, in reepjes gesneden
olijfolie
zout en peper
Wat te doen?
Doe wat olie in een soeppan en fruit de ui aan. Vervolgens gaan de broccoli, wortel, groentebouillon, limoenschil en het limoensap erbij en laat op een laag vuur 20 minuten koken. Pureer de soep en giet de kokosmelk erbij. Laat zachtjes koken. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en roerbak de reepjes oesterzwam goudbruin. Schep de reepjes oesterzwam om de boden van een bord of een kom en schep de soep erover. Eventueel nog op smaak brengen met zout en peper.
Reactie schrijven