Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)
250 gram Soba noedels
30 ml. cranberry siroop (sinaasappelsap kan ook)
1 theelepel five-spice poeder
1 theelepel maïzena
2 eetlepels sojasaus
2 theelepels ahorn siroop (of stroop)
1 theelepel chilivlokken (Pul Biber)
olijfolie
140 gram wortel, in linten geschaafd
1 ui, fijngesneden
250 gram champignons, in plakjes gesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
250 gram broccoliroosjes
40 gram taugé
geroosterd sesamzaad om te garneren
Wat te doen?
Kook de Sobanoedels, zoals vermeld op de verpakking. Meng in een kommetje de cranberry siroop, five-spice poeder, maïzena, sojasaus, ahorn siroop en chilivlokken. Verwarm de olijfolie in een pan en roerbak de wortel, ui, champignons en knoflook, zo'n vijf minuten. Voeg de broccoliroosjes toe, draai het vuur wat lager en doe een deksel op de pan. Laat 5 minuten garen (af en toe roeren). Meng de saus met de groenten (goed roeren) en laat nog 4 minuten doorkoken, totdat de saus wat dikkig is geworden. Leg de noedels op een bord. Verdeel de groenten erover en garneer met de taugé en de geroosterde sesamzaadjes. Enjoy!
Reactie schrijven