Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)
plantaardige olie
3 tenen knoflook, in plakjes gesneden
200 gram couscous
300 ml. groentebouillon
1 theelepel gemalen komijnzaad
1 eetlepel kaneelpoeder
1 theelepel kardemom
limoenschil van een halve limoen, in reepjes (zest)
zout en peper
30 gram gepelde pistachenoten
40 gram gedroogde abrikozen, in reepjes gesneden
sap van een halve limoen
een handvol munt, fijngehakt
Wat te doen?
Verhit de olie in een pan en roerbak de knoflook op halfhoog vuur voor 4 minuten. Doe de couscous in de pan en roerbak 1 minuut. Giet de hete bouillon erbij en roer de couscous even door. Draai het vuur uit. Vervolgens gaan alle kruiden erbij. Roer goed door en laat de couscous met de deksel op de pan 8 minuten wellen. Roer de limoenschil erdoor en breng op smaak met zout en peper. Doe de deksel nog 2 minuten op de pan. Roer de pistachenoten en de abrikozen erdoor. Giet het limoensap erover en strooi de munt erover. Roer alles nog eens goed door en jouw salade is klaar!
Reactie schrijven