Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 uien, grof gehakt
1 groene peper, grof gehakt inclusief zaadlijsten
1 eetlepel tomatenketchup
3 tomaten, grof gehakt
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel kaneelpoeder
1 eetlepel kurkuma (geelwortel)
1 theelepel kerrie
60 gram rode linzen
120 gram bulgur
300 ml groentebouillon
plantaardige olie
Wat te doen?
Verwarm de olie in een pan en voeg de knoflook, ui en groene peper toe. Bak 4 minuten onder af en toe roeren. Doe daarna de tomatenketchup, tomaten, komijn, kaneelpoeder, kurkuma en kerrie in de pan en roerbak op een laag vuur, zo'n 5 minuten. Wat ruikt het lekker nu hé? Vervolgens doe je de bulgur en de linzen in de pan en giet je de bouillon erbij, totdat alles net onder water staat. Kook 20 minuten onder af en toe roeren op een laag vuur. Voeg wat water toe als het dreigt droog te koken. Garneer met peterselie.
Reactie schrijven