Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)
plantaardige olie
2 uien, in ringen gesneden
240 gram okra, in ringetjes gesneden (de uiteinden verwijderd)
2 theelepels chilipoeder
2 theelepels kurkuma (geelwortel)
1 eetlepel kerriepoeder
2 tomaten, in blokjes gesneden
zout
1 theelepel vers geraspte gember
1 teen knoflook, fijngesneden
sap van 1 limoen
peper
Wat te doen?
Verhit de olie in een pan en voeg de ui toe. Roerbak zo'n 4 minuten, totdat de ui-ringen bruin zijn. Doe de okra in de pan samen met de chilipoeder en de kurkuma. Roerbak 5 minuten. Vervolgens kunnen het kerriepoeder, de tomatenblokjes, een snufje zout, gember en de knoflook erbij. Roerbak nog 6 minuten. Giet het limoensap erbij en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper en eet het met gekookte aardappelen (in de schil).
Reactie schrijven