Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)
2 flinke zoete aardappelen, in blokjes gesneden
1 klein blikje rode kidneybonen, uitgelekt
80 gram ongezouten pinda's, grof gehakt
zout en peper
plantaardige olie
4 tomaten, in blokjes gesneden
2 uien, in ringen gesneden
snufje chilipoeder
100 ml groentebouillon
1 theelepel bloem
120 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
Wat te doen?
Doe de aardappelen samen met de kidneybonen en de pinda's in een pan en vul met water totdat de groenten net onder water staan. Breng aan de kook en draai het vuur lager. Laat 20 minuten koken. Verhit in een andere pan de olie en roerbak de tomaten, uien en de chilipoeder totdat de ui goudbruin is. Giet de groentebouillon erbij en laat op een laag vuur vijftien minuten koken. Giet de aardappelen af (let op dat de kidneybonen en de pinda's niet in de gootsteen belanden!) en pureer met een stamper. Breng op smaak met zout en peper en zet met de deksel op de pan even weg. Roer de bloem door de tomaat-uiensaus en giet de amandelmelk erbij. Laat op een laag vuur onder af en toe roeren indikken (maximaal 10 minuten). Breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveren: Schep de puree op een diep bord en schenk de saus erover. Dit is de nom in nomnom!
Reactie schrijven