Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)
plantaardige olie
1 theelepel vers geraspte gember
1 teen knoflook, gekneusd
4 tomaten, in blokjes gesneden
200 gram rode linzen
1 theelepel chilivlokken
1 theelepel kurkuma
zout en peper
100 ml groentebouillon
60 gram geraspte kokos
1 groene peper, zaadlijsten verwijderd en in ringetjes gesneden
1 theelepel garam massala
1 Portobello, in reepjes gesneden
kokosvlokken ter garnering (optioneel)
Wat te doen?
Verhit de olie in een pan. Roerbak de gember en de knoflook twee minuten lang. Voeg de tomaat en de linzen toe een kook onder af en toe roeren zo'n vijf minuten. Daarna gaan de chilivlokken en de kurkuma erbij. Breng op smaak met zout en peper. Roer alles goed door en giet dan de groentebouillon erbij. Laat zo'n 6 minuten op een laag vuur koken. Ondertussen bak je met wat olie de Portobello-reepjes in een koekenpan gaar. Roer de geraspte kokos door de stoof en laat nog 4 minuten zachtjes koken. Als laatste kunnen de groene peper, de garam massala en de Portobello erbij en verwarm nog twee minuten. Serveer en garneer met de kokosvlokken. Jij gaat genieten!
Reactie schrijven