Wat heb je nodig?
2 tomaten, fijngehakt
3 uien, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel fijngehakte verse gember
1 aardappel, in blokjes gesneden
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel gele currypoeder
1 theelepel geelwortel (kurkuma)
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel chilivlokken (pul biber)
voldoende champignons en/of shitake paddenstoelen (hoeveelheid naar eigen behoefte)
120 gram groentebouillon
1 groene peper, fijngehakt
120 gram soja yoghurt
sap van 1 limoen
olijfolie
koriander om te garneren
Wat te doen?
Verhit de olie in een pan. Roer in de pan de tomaten, uien, knoflook, gember, aardappel, korianderpoeder, currypoeder en geelwortel door elkaar en bak op een laag vuur 8 minuten onder af en toe roeren. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak nog 4 minuten. Giet de bouillon erbij en kook nog 5 minuten. Vervolgens mogen het chilipoeder, de chilivlokken en de groene peper erbij. Goed doorroeren. Daarna giet je de yoghurt en het limoensap erbij. Kook nog 4 minuten op laag vuur (lekker pruttelen) en jouw curry is klaar!
Reactie schrijven