Tempeh reepjes

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

1 pakje tempeh

2 eetlepels goela djawa (of bruine basterdsuiker)

2 eetlepels tomatenpuree

2 tenen knoflook, geperst

1 ui, gesnipperd

2 rode pepers, fijngesneden

1 theelepel sambal oelek

1 theelepel laos (toko)

1 theelepel tamarindepasta (toko)

2 eetlepels kokosolie

 

 

 

Wat te doen?

Snijd de tempeh in reepjes en bak ze in een hapjespan in de kokosolie bruin. Kook ondertussen 60 ml. water met de goela djawa (suiker) en de tomatenpuree totdat je stroop hebt, Haal de tempeh uit de pan en bak dan hierin de knoflook, ui en de rode pepers glazig. Voeg de sambal oelek, laos en tamarindepasta toe en bak kort mee. Roer de reepjes tempeh erdoor en voeg de stroop toe. Kook totdal alles een plakkerig geheel wordt en laat wat afkoelen. Serveer met rijst en groenten naar keuze (bijvoorbeeld courgette met kokosvlokken).

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Maud (donderdag, 23 augustus 2018 20:54)

    Beste, waar ze de andere genoemde ingrediënten voor zoals de pindakaas die erbij staat voor.