Wat heb je nodig? (voor een pannetje vol)
kokosolie
1 grote ui, in ringen gesneden
2 preien, gesneden
1,5 liter groentenbouillon
2 wortels, in plakjes gesneden
80 gram witte rijst
2 tenen knoflook
1 laurierblad
2 x kropsla, in repen gesneden, stronk verwijderd
nootmuskaat
80 gram rucola, grof gehakt
vegan culinaire soja room
zout en peper
Wat te doen?
Doe wat kokosolie in een pan en voeg de ui en de prei toe. Roerbak 3-4 minuten. Voeg daarna de bouillon, de plakjes wortels, de rijst, de knoflook en het laurierblad toe. Kook 25 minuten en verwijder het laurierblad. Vervolgens de sla toevoegen en nog 6-8 minuten koken (af en toe roeren). Laat de soep wat afkoelen, pureer en voeg de soja room en de rucola toe. Breng op smaak met, nootmuskaat, zout en peper. Serveren maar!
Reactie schrijven